MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Kaçakçılık
HÜKÜM: Hükümlülük, erteleme, müsadere
Yerel mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya okunduktan sonra Türk Milleti adına gereği görüşülüp düşünüldü;
Karar başlığında suç tarihinin 11.07.2009 yerine 12.07.2009 olarak yazılması mahallinde düzeltilebilir yazım hatası kabul edilmiştir.
Gıyabi kararın sanık ...'a tebliğine ilişkin dosya içinde tebliğ evrakı bulunmadığı cihetle sanığın kararı süresinde temyiz ettiği kabul edilerek, sanık ... ve sanık Abdülbaki Baştuğ'un temyizine göre yapılan incelemede;
Sanık hakkında, suç işlemekten çekineceği hususunda kanaat oluştuğu gerekçesi ile TCK.nun 51.maddesi gereğince hapis cezasının ertelenmesine karar verildiği halde, bu gerekçeyle çelişecek biçimde sanığın suç işlemekten çekineceği hususunda kanaat oluşmadığından hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına yer olmadığına karar verilmişse de aynı gerekçede kamu zararının giderilmediğinden de bahsedilmesi nedeniyle bu husus bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan duruşmaya, toplanan ve karar yerinde açıklanan delillere, gösterilen gerekçeye ve takdire göre sanıkların yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle kurulan hükmün istem gibi ONANMASINA, 03.03.2014 günü oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy