Tebliğname No : 7 - 2011/173116
MAHKEMESİ : İstanbul 1. Asliye Ceza Mahkemesi
TARİHİ : 04/11/2010
NUMARASI : 2007/121 (E) ve 2010/562 (K)
SUÇ : 4926 sayılı yasaya aykırılık
Yerel mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya okunduktan sonra Türk Milleti adına gereği görüşülüp düşünüldü;
Her ne kadar mahkemece “sanıkların üzerine atılı suçun para cezası ön görmesi, ödeme yapılmaması, göz önünde bulundurulduğundan koşulları oluşmadığından” şeklinde yasal ve yeterli olmayan gerekçe ile CMK.nun 231. maddesinin uygulanmamasına karar verilmiş ise de; hükmün açıklanmasının geri bırakılmasının objektif koşullarından olan kurum zararının giderilmediği nazara alınarak bu husus bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan duruşmaya, toplanan ve karar yerinde açıklanan delillere, gösterilen gerekçeye ve takdire göre, sanıkların yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 30/01/2014 günü oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy