MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : 4733 sayılı kanuna muhalefet
HÜKÜM : Hükümlülük, erteleme, müsadere
Yerel mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya okunduktan sonra Türk Milleti adına gereği görüşülüp düşünüldü;
Sanık hakkında verilen 2 yıl hapis ve 5 tam gün adli para cezasından TCK.nun 31.maddesi gereğince 1/3 oranında indirim yapılması sırasında 1 yıl 4 ay hapis cezası yazılması yerine, hesap hatası yapılarak 1 yıl 6 ay hapis yazılmasına karşın, TCK'nun 62.maddesinin uygulanması sırasında sonuç ceza doğru olarak tayin edildiğinden yine açık celse yapılmasına rağmen kısa kararın kapalı yargılamada verildiğinin yazılması telafisi mümkün olmadığından bozma nedeni yapılmamış ve mahallinde düzeltilmesi mümkün yazım yanlışı olarak kabul edilmiştir.
Dava konusu eşyanın müsaderesi ile yetinilmesi gerekirken söz konusu eşyanın 4733 sayılı yasanın 8/4. maddesi ve 5607 sayılı yasanın 16. maddesi uyarınca tasfiyesine hükmedilmesi,
Yasaya aykırı, suça sürüklenen çocuk müdafıinin temyiz itirazları bu nedenle yerinde görüldüğünden ve bu husus yeniden yargılamayı gerektirmediğinden, 5320 sayılı Yasa'nın 8/1.maddesi gereğince yürürlükte bulunan 1412 sayılı CMUK.nun 322.maddesi uyarınca; hükmün dava konusu kaçak eşyanın müsaderesine ilişkin bendinde yer alan "5752 Sayılı Kanunun 3’ncü maddesiyle değişik 4733 Sayılı Kanunun 8/4 ve 5607 Sayılı KMK'nun 16’ncı maddelerine göre imha suretiyle tasfiyesi ile" ifadesinin çıkarılması ve diğer hususların aynen bırakılması suretiyle hükmün DÜZELTİLEREK ONANMASINA, 08.12.2014 günü oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy