MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : 5607 sayılı Kanuna muhalefet
HÜKÜM : Hükümlülük, erteleme, müsadere
Yerel mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya okunduktan sonra Türk Milleti adına gereği görüşülüp düşünüldü;
Sanık hakkında hükmolunan hapis cezasına mahkumiyetin yasal sonucu olarak 5237 sayılı TCK'nun 53. maddesi uygulanmamış ise de, bu hususun infaz sırasında nazara alınması mümkün görülmüştür.
Dava konusu kaçak eşyalardan ... ... teslim edildiği anlaşılan 1 adet büyükbaş hayvanın 28.12.2012 tarihinde tasfiyesine karar verilmesi nedeniyle, eşya tasfiye edilmiş ise tasfiye bedelinin hâzineye gelir kaydına aksi halde eşyanın müsaderesine karar verilmesi gerektiği gözetilmeden yazılı şekilde hüküm tesisi,
Yasaya aykırı, Gümrük İdaresi adına Hazine vekilinin temyiz itirazları bu nedenle yerinde görüldüğünden ve bu hususlar yeniden yargılamayı gerektirmediğinden, 5320 sayılı Yasanın 8/1. maddesi gereğince yürürlükte bulunan 1412 sayılı CMUK'nun 322. maddesi uyarınca; hükmün 11. fıkrasında yer alan “...müsaderesine” ibaresinden önce gelmek üzere "tasfiyesi gerçekleşmişse tasfiyeden elde edilen gelirin hâzineye irat kaydına, aksi halde" ibaresinin eklenmesi ve diğer kısımlarının aynen bırakılması suretiyle hükmün DÜZELTİLEREK ONANMASINA, 17.09.2018 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy