Mahkemesi : Konya 1. İş Mahkemesi
Tarihi : 24/12/2013
Numarası : 2013/119-2013/866
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün, Yargıtayca incelenmesi davalı vekili tarafından istenilmekle, temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı. Dosya incelendi, gereği görüşüldü:
Davacı işyerinde inşaat işlerinde çalıştığını, sözleşmenin haksız olarak işveren tarafından sonlandırıldığını belirterek kıdem ve ihbar tazminatı alacaklarının davalıdan tahsilini talep etmiştir.
Davalı davanın reddini ve davacının çalıştığı taşeron şirketlerin davaya dahil edilmesi gerektiğini beyan etmiştir.
Mahkemece toplanan deliller ve bilirkişi raporuna göre davanın kabulüne karar verilmiştir.
Somut olayda davacı, davalı Belediyenin alt işverenlerinde çalışmasını sürdürmüştür. Davalı cevap dilekçesinde bu şirketlere davanın ihbar edilerek davaya katılmalarını talep etmiş, ancak bu noktada mahkemece olumlu olumsuz bir karar verilmemiştir. Bu nedenle mahkemece yapılması gereken davalının talep ettiği gibi davacının çalışmasının geçtiği alt işveren şirketlere davayı ihbar edip ve delillerini sunmaları için uygun süre vermek, dosyaya sunulan deliller ile birlikte dosyadaki tüm deliller tekrar değerlendirmek suretiyle yeniden bir karar vermektir. Mahkemece bu husus yerine getirilmeksizin eksik inceleme ile hüküm kurulması hatalı olup bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı nedenle BOZULMASINA, bozma nedenine göre davalının diğer temyiz itirazlarının şimdilik incelenmesine yer olmadığına, peşin alınan temyiz harcının istek halinde davalıya iadesine, 08.05.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy