Mahkemesi : Bursa 5. İş Mahkemesi
Tarihi : 27/11/2013
Numarası : 2012/407-2013/914
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün, Yargıtay'ca incelenmesi davalı tarafından istenilmekle, temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşılmakla, dosya incelendi, gereği görüşüldü:
1.Dosyadaki yazılara, hükmün Dairemizce de benimsenmiş bulunan yasal ve hukuksal gerekçeleriyle dayandığı maddi delillere ve özellikle bu delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazlarının reddine.
2.Davacı vekili, davacının 13.12.2007-15.10.2012 tarihleri arasında çalıştığını, ücretleri ödenmediğinden sözleşmeyi kendisinin haklı feshettiğini iddia ederek kıdem tazminatı, ücret, fazla çalışma ve ulusal bayram genel tatil alacaklarının davalıdan tahsiline karar verilmesini talep etmiştir.
Davalı vekili, davanın reddine karar verilmesini istemiştir.
Mahkemece davanın kısmen kabulüne karar verilmiştir.
Dosya içerisinde 03.09.2012, 07.09.2012 ve 28.09.2012 tarihli avans kartları fotokopileri bulunmaktadır. Avans kartı fotokopilerinden 28.09.2012 tarihli olan imzalı diğerleri imzasızdır. Davalı bu kartlarda yazılı olan miktarları ödediğini savunmaktadır. Mahkemece bu husus üzerinde durulmadan ücret isteğinin kabulüne karar verilmiştir.
Mahkemece yapılacak iş söz konusu avans kartları fotokopileri davacıya gösterilerek ödeme yapılıp yapılmadığının sorulması, imzayı inkar etmesi durumunda kartların aslı getirilip imza incelemesi yapılarak sonuca gidilmesinden ibarettir. Eksik inceleme ile karar verilmesi hatalı olup bozma nedenidir.
SONUÇ: Temyiz olunan kararın, yukarıda yazılı nedenle BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde davalıya iadesine, 05.05.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy