Mahkemesi : Trabzon 1. İş Mahkemesi
Tarihi : 06/03/2014
Numarası : 2011/249-2014/94
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün, Yargıtayca incelenmesi davalı vekili tarafından istenilmekle, temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı. Dosya incelendi, gereği görüşüldü:
1- Dosyadaki yazılara, hükmün Dairemizce de benimsenmiş bulunan yasal ve hukuksal gerekçeleriyle dayandığı maddi delillere ve özellikle bu delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazlarının reddine,
2-Davacı, davalı işyerinde 15.07.1997-14.08.2009 tarihleri arasında belediye işçisi olarak çalıştığını ve emekli olduğunu bildirerek ödenmeyen yıllık izin, ikramiye ve ilave tediye alacaklarının tahsilini talep etmiştir.
Davalı davanın reddini istemiştir.
Mahkemece davanın kısmen kabulüne karar verilmiştir.
Taraflar arasında davalının bilirkişi raporuna karşı yapmış olduğu itirazlar ve sunmuş olduğu belgeler değerlendirilmeden karar verilmesi konusunda uyuşmazlık bulunmaktadır.
Somut olayda 27.03.2013 havale tarihli bilirkişi raporu davalıya 11.04.2013 tarihinde tebliğ edilmiş olup, davalı bu rapora 19.04.2012 havale tarihli dilekçe ile 6100 sayılı HMK 281. maddesi kapsamında süresinde itiraz etmiştir. Mahkemece davalının bilirkişi raporuna karşı yapmış olduğu somut itirazlar ve bu itirazlar ile birlikte sunmuş olduğu bir takım bordro ve ödeme belgeleri değerlendirilmeden karar verilmiş olması hatalı olup bozma nedenidir.
SONUÇ: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı nedenlerle BOZULMASINA, temyiz harcının istek halinde davalıya iadesine, 11.06.2014 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy