Mahkemesi:İş Mahkemesi
Dava Türü: Alacak
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün, Yargıtayca incelenmesi davalı ... Tem.Pey.Hiz.Turizm Bilgisayar Sağ.Hiz.Yemek Üretim San.ve Tic.Ltd.Şti.vekili ile Sağlık Bakanlığı vekili tarafından istenilmekle, temyiz isteklerinin süresinde olduğu anlaşıldı. Dosya incelendi, gereği görüşüldü:
1-Dosyadaki yazılara, hükmün Dairemizce de benimsenmiş bulunan yasal ve hukuksal gerekçeleriyle dayandığı maddi delillere ve özellikle bu delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre davalı Sağlık Bakanlığının tüm, davalı ... Tem.Pey.Hiz.Turizm Bilgisayar Sağ.Hiz.Yemek Üretim San.ve Tic.Ltd.Şti.'nin aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazlarının reddine,
2-Davacı vekili, iş sözleşmesinin davalı işverenlerce haklı bir sebebe dayanmaksızın feshedildiğini ileri sürerek, bazı işçilik alacaklarının hüküm altına alınmasını talep etmiştir.
Davalılar davanın reddini savunmuşlardır.
Mahkemece, toplanan kanıtlar ve bilirkişi raporuna dayanılarak davanın kısmen kabulüne karar verilmiştir.
Davacı vekili her ne kadar ıslah dilekçesinde davalı ... Tem.Pey.Hiz.Turizm Bilgisayar Sağ.Hiz.Yemek Üretim San.ve Tic.Ltd.Şti.'den bilirkişi raporunda belirtildiği şekilde 9.831,04 TL kıdem tazminatı talebinde bulunmuş ise de; dava dilekçesinde 1000,00 TL kıdem tazminatı, 1400,00 TL ihbar tazminatı ve 600,00 TL yıllık izin ücreti alacağının tüm davalılardan müştereken müteselsilen tahsilini talep etmiş ve Mahkemece de adı geçen şirket ihbar tazminatı ve yıllık izin ücretinden sorumlu tutulmamış olmakla, davalı ... Tem.Pey.Hiz.Turizm Bilgisayar Sağ.Hiz.Yemek Üretim San.ve Tic.Ltd.Şirketi ihbar tazminatı ve yıllık izin ücreti alacağı için dava dilekçesinde talep edilen tutarlarla kısıtlı olarak avukatlık ücretine hak kazanacağından davalı şirket yararına avukatlık ücretine hükmedilmemesi hatalı olup bozma sebebi ise de, bu eksikliğin giderilmesi yeniden yargılamayı gerektirmediğinden karar bozulmamalı, düzeltilerek onanmalıdır.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle; kararın hüküm fıkrasına 7.bent olarak “...Karar tarihinde yürürlükte bulunan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine göre 1500,00 TL avukatlık ücretinin davacıdan alınarak davalı ... Tem.Pey.Hiz.Turizm Bilgisayar Sağ.Hiz.Yemek Üretim San.ve Tic.Ltd.Şti.'ne verilmesine...” rakam ve sözcüklerinin eklenmesine, hükmün bu düzeltilmiş şekliyle ONANMASINA, temyiz harcının istek halinde davalı şirkete iadesine, 04.07.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.