7. Hukuk Dairesi
MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
...
Taraflar arasındaki asıl davada müdahalenin men'i, birleştirilen davada enerji nakil hattına müdahalenin men'i ve kal davasından dolayı mahal mahkemesinden verilen yukarıda gün ve sayısı yazılı hükmün; Yargıtay 14. Hukuk Dairesinin 14.10.2021 gün ve 2021/2763 Esas, 2021/1928 Karar sayılı ilamı ile onanmasına karar verilmişti. Süresi içinde davalı-birleştirilen davada davacı vekili tarafından kararın düzeltilmesi istenilmiş olmakla, dosya içerisindeki bütün evrak incelenerek gereği düşünüldü:
K A R A R
Mahkemece yapılan yargılamaya, toplanan delillere ve Yargıtay 14. Hukuk Dairesince de benimsenen mahkeme kararının gerekçesine göre hüküm usul ve yasaya uygun bulunmuş, temyiz istemi bu gerekçelerle karşılanarak onanmıştır.
Yargıtay 14. Hukuk Dairesinin onama ilamında düzeltilmesi gereken bir yön bulunmadığından, HUMK’nun 440. maddesindeki nedenlerden hiçbirisine uymayan karar düzeltme isteminin reddi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan gerekçelerle, HUMK’nun 440. maddesinde öngörülen hususlardan hiçbirisine uymayan karar düzeltme isteminin REDDİNE, aynı Yasanın 442/son ve 4421 sayılı Kanunun 2 ve 4/b-1 maddeleri delaletiyle takdiren 660,00 TL para cezası ile bakiye 44.70 TL karar düzeltme ret harcının düzeltme isteyenden tahsiline, 21/02/2022 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy