MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
KARAR
Dava, kadastro öncesi zilyetlik hukuki nedenine dayalı genel mahkemelerde açılan tapu iptal ve tescil istemine ilişkindir.
Yargıtay Büyük Genel Kurulunun işbölümüne dair 30.01.2020 tarihli ve 2019/1 sayılı Kararı ile davanın niteliği gereği temyiz inceleme görevi Yargıtay 16. Hukuk Dairesi tarafından yapılmış; bu karara karşı HUMK’nun 440. maddesi gereği karar düzeltme isteminde bulunulmuştur.
Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulunun işbölümüne ilişkin 26.01.2022 tarihli ve 2022/1 sayılı Kararı uyarınca davanın niteliğine göre temyiz inceleme görevi Dairemize ait ise de; işbölümünü düzenleyen Yargıtay Büyük Genel Kurulunun 2022/1 ve Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulunun 2022/1 sayılı Kararın ortak hükümler başlığı altında 3. madde gereğince karar düzeltme istemlerinin temyiz incelemesini yapan Daire tarafından yapılması gerektiğinden dosyanın Yargıtay 1. Hukuk Dairesine GÖNDERİLMESİNE, 14/11/2022 tarihinde oy birliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy