(5846 S. K. m. 71)
Dava: 5846 sayılı Kanuna muhalefetten sanık Bektaş ... hakkında yapılan duruşma sonunda, hükümlülüğüne, ertelemeye ve zoralıma dair Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesinden verilen 15.12.1997 tarihli hükmün Yargıtay'ca incelenmesi sanık tarafından süresinde istenilerek dava evrakı Cumhuriyet Başsavcılığının onama isteyen 11.5.1999 tarihli tebliğ namesiyle daireye verilmekle dosyadaki kağıtlar okunduktan sonra gereği görüşülüp düşünüldü.
Karar: Duruşmadaki sanığın beyanı ve bu beyanı doğrulayan savunma tanığının ifadesi karşısında zabıt mümzileri dinlenerek sanığa ait kitap tezgahında ele geçirilen dava konusu kitapların raflara dizili ve satışa arz edilmiş vaziyette mi yakalandığı, yoksa savunmada belirtildiği gibi kitapların yerde bir kenarda dururken emanet bırakılmış vaziyette mi yakalandığını sorulup araştırılması gerekirken eksik soruşturma sonucu yazılı şekilde hüküm tesisi,
Sonuç: Yasaya aykırı sanığın temyiz itirazı bu itibarla yerinde görüldüğünden hükmün talebe aykırı olarak BOZULMASINA, 05.07.1999 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy