(2873 S. K. m. 9, 20, 21)
Dava: 2873 sayılı kanuna muhalefetten sanık, E. K.'lı hakkında yapılan duruşma sonunda; Hükümlülüğüne, müsadereye ve iadeye dair Söke Sulh Ceza Mahkemesinden verilen 08.04.2002 tarihli hükmün Yargıtay'ca incelenmesi sanık tarafından süresinde istenilerek dava evrakı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın onama isteyen 06.06.2003 tarihli tebliğnamesiyle daireye verilmekle dosyadaki kağıtlar okunduktan sonra gereği görüşülüp düşünüldü.
Karar: 1- 2873 sayılı kanunun uygulanmasına dair 12.12.1986 gün ve 19309 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Parklar Yönetmeliği'nin 9. maddesi uyarınca Büyük Menderes Deltasının Milli Park olarak belirlenmesine dair Bakanlar Kurulu Kararının mahallinde ilan edilip edilmediği araştırılıp varsa ilan tutanakları getirtilerek sonucuna göre sanığın hukuki durumunun değerlendirilmesinin gerektiği gözetilmeden eksik inceleme sonucu yazılı şekilde hüküm tesisi,
2- 2873 sayılı Kanunun 21. maddesi ile tayin edilen cezanın aynı yasanın 20. maddesi ile arttırılamayacağının gözetilmemesi.
Sonuç: Yasaya aykırı, sanığın, temyiz itirazları bu itibarla yerinde görüldüğünden hükmün BOZULMASINA, 11.10.2004 günü oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy