(1412 S. K. m. 318) (647 S. K. m. 6) (3682 S. K. m. 8)
Dava: 2313 sayılı kanuna muhalefetten sanık, İbrahim Güloğlu hakkında yapılan duruşma sonunda; hükümlülüğüne ve müsadereye dair Çüngüş Asliye Ceza Mahkemesinden verilen 19.9.2002 tarihli hükmün Yargıtay'ca incelenmesi sanık müdafii tarafından süresinde istenilerek dava evrakı Cumhuriyet Başsavcılığının bozma isteyen 25.6.2003 tarihli tebliğnamesiyle daireye verilmekle dosyadaki kağıtlar okunduktan sonra gereği görüşülüp düşünüldü.
Karar: Tayin edilen cezanın tür ve miktarına göre sanık müdafiinin duruşmalı inceleme talebinin CMUK. nun 318. maddesi gereğince REDDİNE,
Adli Sicil Kanunu'nun 8. maddesi gereğince, adli sicil kaydının silinme koşulları oluşmuş eski sabıkası nedeniyle ve yetersiz gerekçe gösterilerek 647 sayılı yasanın 6.maddesinin uygulanmasına yer olmadığına karar verilmesi,
Sonuç: Yasaya aykırı, sanık müdafiinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görüldüğünden hükmün isteme uygun olarak BOZULMASINA, 28.04.2005 günü oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy