(6136 S. K. m. 13)
6136 S. Yasaya aykırılıktan sanık Muhammet Buçan'ın yapılan yargılanması sonunda; hükümlülüğüne ve zoralıma dair Erzurum Devlet Güvenlik Mahkemesinden verilen 30.10.2003 tarih ve 43 esas, 49 karar s. hükmün süresi içerisinde Yargıtayca tetkiki o yer C.Savcısı ve sanık müdafii tarafından istenilmiş olduğundan dava evrakı C.Başsavcılığından tebliğname ile 21.1.2004 günü daireye gönderilmekle incelendi.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Gereği görüşülüp düşünüldü:
Yerinde görülmeyen diğer itirazların reddine; Ancak,
Sanığın izinsiz silah imal ettiğine veya silah ticareti yaptığına dair mahkumiyetine yeterli kanıt bulunmadığı, kendisinde 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçen sanığın kanıtlanan eyleminin ruhsatsız silah taşımak suçunu oluşturduğu ve 6136 s. Yasanın 13/1. madde ve fıkrası uyarınca alt sınırdan uzaklaşılarak cezalandırılması gerektiği gözetilmeden, eylemin silah ticareti olarak kabul edilip yazılı şekilde hüküm kurulması,
Bozmayı gerektirmiş o yer C.Savcısı ve sanık müdafiinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebepten dolayı istek gibi BOZULMASINA, 17.10.2005 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy