MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hakkı olmayan yere tecavüz
HÜKÜM : Hükümlülük
Gereği görüşülüp düşünüldü:
Oluşa, tüm dosya kapsamına ve suça konu taşınmazın tapu kaydına göre köy merası olduğu anlaşılmakla; tebliğnamede yer alan bozma düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Yerinde görülmeyen sair temyiz itirazlarının reddine, ancak:
1- Sanık hakkında temel ceza tayin olunurken hapis cezası alt sınırdan tayin olunduğu halde, aynı gerekçeyle adli para cezasına esas alınan birim gün sayısının alt sınırdan uzaklaşılarak belirlenmesi suretiyle çelişkiye neden olunması,
2- TCK.nun 61/8. maddesi gereğince artırım ve indirimlerin adli para cezasına esas alınan birim gün üzerinden yapılması gerektiği gözetilmeden, yazılı şekilde temel birim gün ile bir gün karşılığı takdir olunan miktar çarpıldıktan sonra bu miktar üzerinden TCK.nun 62. maddeleri uyarınca indirim yapılması,
Yasaya aykırı ise de, yeniden yargılama yapılmasını gerektirmeyen bu hususların, 5320 sayılı Yasanın 8/1. maddesi uyarınca uygulanması gereken 1412 sayılı CMUK.nun 322. maddesi gereğince düzeltilmesi mümkün bulunduğundan, sanık hakkında TCK.nun 154/2. maddesinin uygulandığı hüküm fıkrasında yer alan ''6 ay hapis ve'' ibaresinden sonraki kısım çıkartılarak yerine ''5 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına'', TCK.nun 62. maddesinin uygulandığı fıkrada yer alan ''5 ay hapis ve'' ibaresinden sonraki kısım çıkartılarak yerine ''4 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına'', bu fıkranın devamına ''TCK.nun 52. maddesi gereği bir gün karşılığı takdir edilen 20 TL ile birim gün sayısının çarpılması suretiyle sanığın neticeten 80 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına'' ibaresi yazılmak suretiyle sair yönleri usul ve yasaya uygun bulunan hükmün (DÜZELTİLEREK ONANMASINA), 08.07.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy