MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : 6136 sayılı Yasaya aykırılık
HÜKÜM : Hükümlülük ve müsadere
Gereği görüşülüp düşünüldü:
Yapılan yargılamaya, dosya içeriğine, toplanıp karar yerinde gösterilen ve değerlendirilen delillere, oluşa ve mahkemenin soruşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, suçun oluşumuna ve niteliğine uygun kabul ve uygulamasına, hukuka uygun, yasal ve yeterli olarak açıklanan gerekçeye göre sanığın, bir sebebe dayanmayan sair temyiz itirazlarının reddine, ancak:
1- Sanık hakkında temel hapis cezası alt sınırdan tayin edildiği halde, aynı gerekçelerle adli para cezasına esas birim gün sayısının alt sınırın üstünde belirlenmesi suretiyle hükümde çelişkiye neden olunması,
2- Dosyada mevcut ekspertiz raporuna göre suça konu tabancanın bir silah ustasının aletli müdahalesi ile yasak vasfını kazanmasının mümkün olduğu belirtildi- ğinden, silahın müsaderesi yerine sahibine iadesine karar verilmesi,
Yasaya aykırı ise de, yeniden yargılama yapılmasını gerektirmeyen bu hususların, 5320 sayılı Yasanın 8/1. maddesi uyarınca uygulanması gereken 1412 sayılı CMUK.nun 322. maddesi gereğince düzeltilmesi mümkün bulunduğundan, sanığa 6136 sayılı Yasanın 13/4. madde ve fıkrası uyarınca hapis cezası yanında hükmolunan adli para cezasına esas alınan 30 günün 5 güne, TCK.nun 62. maddesinin uygulanmasıyla belir lenen 25 günün 4 güne, TCK.nun 52/2.maddesinin uygulanmasıyla belirlenen bir gün karşılığı takdir olunan 20 TL ile sonuç gün sayısının çarpılması sonucu bulunan 500 TL'nin 80 TL'ye indirilmesi ve müsadereye ilişkin hüküm fıkrasından ''suçta kullanıldığı ispatlanamadığından, 6136 sayılı Yasa kapsamında da olmadığı anlaşıldığından sanığa iadesine” ibaresinin çıkartılarak yerine ''TCK.nun 54/4. maddesi gereğince müsaderesine'' ibaresinin yazılması suretiyle diğer yönleri usul ve yasaya uygun olan hükmün (DÜZELTİLEREK ONANMASINA), 25.02.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy