MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : 6136 sayılı Yasaya aykırılık
HÜKÜM : Hükümlülük ve müsadere
Gereği görüşülüp düşünüldü:
1- Sanıklar ..., ... ve ... hakkında kurulan hükümlerin incelenmesinde;
Oluşa ve dosya kapsamına göre; sanıklar ..., ... ve ...'ın suç tarihinde saat 19.30 sıralarında araçla ... ilçesine geldikleri, burada...'in araçtan indiği, bir süre sonra...'in suça konu silahı araçta unuttuğunu farkederek sanıklar ... ve ...'ı arayıp silahı getirmelerini istediği, sanıklar ... ve ...'ın yanlarına silahı da alarak hırsızlık yapmak amacıyla diğer sanıklarla buluştukları, saat 22.20 sıralarında ihbar üzerine olay yerine gelen kolluk kuvvetlerine yakalandıkları olayda, üzerlerine atılı ruhsatsız silah taşıma suçunun oluştuğu anlaşılmakla, tebliğnamedeki bozma düşüncesine iştirak edilmemiş; sanık ... hakkında TCK.nun 58. maddesi gereği hükmolunan cezanın mükerrirlere özgü infaz rejimine göre çektirilmesine karar verilirken en ağırının tekerrüre esas alınması gerektiği gözetilmeden, ... 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2009/113...531 esas...karar sayılı mahkumiyetinin tekerrüre esas alınması ve tekerrüre esas sabıkası olan sanıklar ... ve ... hakkında TCK.nun 58. maddesinin uygulanmaması, aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, dosya içeriğine, toplanıp karar yerinde gösterilen ve değerlendirilen delillere, oluşa ve mahkemenin soruşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, suçun oluşumuna ve niteliğine uygun kabul ve uygulamasına, hukuka uygun, yasal ve yeterli olarak açıklanan gerekçeye göre sanıkların, suçun sabit olmadığına; C.Savcısının ise, eksik incelemeye yönelik temyiz itirazları yerinde görülmediğinden reddiyle hükümlerin oybirliğiyle (ONANMASINA),
2- Sanık ... hakkında kurulan hükme yönelik temyiz incelemesine gelince;
Oluşa, dosya kapsamına ve sanıkların savunmalarına göre; sanık ...'in tabancayı kendisine verdiği sırada polisleri görünce silahı yere atması şeklinde gerçekleşen eyleminden izinsiz silah taşıma suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı gözetilmeden, yazılı biçimde mahkumiyet hükmü kurulması,
Yasaya aykırı, C.Savcısının temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebepten dolayı 5320 sayılı Yasanın 8/1. maddesi uyarınca uygulanması gereken 1412 sayılı CMUK.nun 321. maddesi gereğince (BOZULMASINA), 15.12.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy