MAHKEMESİ :Sulh Ceza Mahkemesi
SUÇ: 6136 sayılı Yasaya aykırılık
HÜKÜM: Hükümlülük
Gereği görüşülüp düşünüldü:
Sanık ...'nun eşi olan ...'na yönelik hükmün bozulması yönündeki talebine ilişkin; sanık ... hakkında verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına kararına karşı aynı yasanın 231/12. maddesi uyarınca itiraz yolu açık olup temyiz olanağı olmadığından, 5271 sayılı CMK.nun 264. maddesi uyarınca kabul edilebilir bir başvuruda, kanun yolunun ve merciin belirlenmesinde yanılma, başvuranın haklarını ortadan kaldırmayacağından, sanığın eşi hakkındaki hükme yönelik istemleri hakkında itiraz merciince karar verilmesi mümkün görülmüş; inceleme sanık ... hakkında 6136 sayılı Yasaya muhalefet suçundan kurulan hükme hasredilmiştir,
5237 sayılı TCK.nun 53. maddesindeki hak yoksunluklarının; Anayasa Mahkemesi'nin 24.11.2015 tarih ve 29542 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 08.10.2015 gün ve 2014/140 esas, 2015/85 karar sayılı iptal kararı gözetilerek infaz aşamasında değerlendirilmesi mümkün görülmüştür.
Yapılan yargılamaya, dosya içeriğine, toplanıp karar yerinde gösterilen ve değerlendirilen delillere, oluşa ve mahkemenin soruşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, suçun oluşumuna ve niteliğine uygun kabul ve uygulamasına, hukuka uygun, yasal ve yeterli olarak açıklanan gerekçeye göre sanığın, mükerrer cezalandırıldığına yönelik temyiz itirazı yerinde görülmediğinden reddiyle hükmün (ONANMASINA), 18.04.2016 gününde oybirliğiyle karar verildi.