MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hakkı olmayan yere tecavüz
HÜKÜM : Hükümlülük
Gereği görüşülüp düşünüldü:
Sanığın adli sicil kaydında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına engel sabıkasının bulunması karşısında tebliğnamedeki bozma düşüncesine iştirak edilmemiş, ertelemeye engel ve tekerrüre esas sabıkası bulunan sanık hakkında hükmedilen cezanın ertelenmesi ile hükümde TCK.nun 58. maddesinin uygulanmaması, aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
1- Dosya kapsamına göre sanığın bir hakka dayanmaksızın tapuda şikayetçiler adına kayıtlı bulunan parselleri sürüp ekerek kullandığının iddia edilmesi karşısında; taraflar haberdar edilip mahallinde keşif yapılarak tecavüz ve miktarının kesin biçimde saptanması gerekirken eksik araştırmayla yazılı şekilde hüküm kurulması,
2- Kabule göre de; müştekiler ve sanığın aynı konutta birlikte yaşamayan kardeş olmaları nedeniyle TCK.nun 167/2. maddesi uyarınca sanığın cezasından indirim yapılması gerektiğinin gözetilmemesi,
Yasaya aykırı, sanığın temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebepten dolayı 5320 sayılı Yasanın 8/1. maddesi gereğince uygulanması gereken CMUK.nun 321. maddesi uyarınca BOZULMASINA, 20.03.2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy