MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : 6136 sayılı Yasaya aykırılık, tehdit, kasten yaralama
HÜKÜM : Hükümlülük ve müsadere
Gereği görüşülüp düşünüldü:
I- Katılan sanık Mücahit Özdemir müdafinin temyiz dilekçesi içeriğine göre katılan sıfatı ile hükmü temyiz etmediği, Mücahit Özdemir hakkında kurulan beraat hükümlerine yönelik temyizinde ise hukuki yarar bulunmadığından katılan sanık Mücahit Özdemir müdafinin temyizinin CMK.nun 317. maddesi gereğince oybirliğiyle reddine,
2- Sanık ...’nun temyiz dilekçesinin içeriğine göre; kendisi hakkında 6136 sayılı yasaya aykırılık ve kasten yaralama suçlarından kurulan hükümlerle sınırlı olarak yapılan incelemede;
Sanık ... hakkında yaralama suçundan 5237 sayılı TCK.nun 35/2. maddesinin TCK.nun 86/3-e maddesinden önce uygulanmak suretiyle TCK.nun 61. maddesine aykırı karar verilmişse de, bu durum sonuç cezaya etkili olmadığından ve Sanık ...'in gözaltında geçirdiği sürenin TCK'nın 63. maddesi uyarınca mahsubuna karar verilmediği görülmüş ise de bu hususun infaz aşamasında değerlendirilmesi mümkün olduğundan bozma nedeni yapılmamış; 5237 sayılı TCK.nun 53. maddesindeki hak yoksunluklarının; Anayasa Mahkemesi'nin 24.11.2015 tarih ve 29542 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 08.10.2015 tarih ve 2014/140 esas, 2015/85 karar sayılı iptal kararı gözetilerek infaz aşamasında değerlendirilmesi mümkün görülmüştür.
./..
S/2
Yapılan yargılamaya, dosya içeriğine, toplanıp karar yerinde gösterilen ve değerlendirilen delillere, oluşa ve mahkemenin soruşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, suçun oluşumuna ve niteliğine uygun kabul ve uygulamasına, hukuka uygun, yasal ve yeterli olarak açıklanan gerekçeye göre sanık ...’nun suçların sübutuna yönelik ve yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükümlerin ONANMASINA, 09.01.2017 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy