6136 sayılı Yasaya aykırılık suçundan suça sürüklenen çocuk ... hakkında 06.09.2012 tarihli verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin karar kaldırılarak hükmün açıklanmasına ve 6136 sayılı Yasanın 15/1. madde ve fıkrası uyarınca hükümlülüğüne dair; İZMİR 4. Çocuk Mahkemesinin 28.10.2014 gün ve 2014/323 esas, 2014/966 karar sayılı hükmün süresi içinde Yargıtay'ca incelenmesi suça sürüklenen çocuk müdafi tarafından istenilmiş olduğundan dava evrakı Cumhuriyet Başsavcılığından tebliğname ile daireye gönderilmekle incelendi:
Gereği görüşülüp düşünüldü:
6136 Sayılı Yasanın Ek 1. maddesinin 2. fıkrası uyarınca suça sürüklenen çocuk hakkında verilen cezanın iki katı arttırılması gerekirken, bir kat arttırılması aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, dosya içeriğine, toplanıp karar yerinde gösterilen ve değerlendirilen delillere, oluşa ve mahkemenin soruşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, suçun oluşumuna ve niteliğine uygun kabul ve uygulamasına, hukuka uygun, yasal ve yeterli olarak açıklanan gerekçeye göre suça sürüklenen çocuk müdafinin, usule ve esasa yönelik yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 21.02.2017 gününde oybirliğiyle karar verildi.