MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Mala zarar vcrme
HÜKÜM : Hükümlülük
Gereği görüşülüp düşünüldü:
1- Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun 20.10.2009 gün, 2009/1...85...242 sayılı, 08.06.2010 gün, 2010/1...35...140 sayılı ve 14.06.2011 gün, 2011/1...44...122 sayılı kararlarında da belirtildiği gibi; 5271 sayılı CMK.nun “şüpheli veya sanığın birden fazla olması halinde savunma” başlığını taşıyan 152. maddesi, “yararları birbirine uygun olan birden fazla şüpheli veya sanığın savunması aynı müdafiye verilebilir” hükmünü taşımaktadır.
Somut olayda; aynı eylemden dolayı sanıklar ... ve ... hakkında açılan davada her iki sanığın aynı müdafii tarafından temsil edildiği, bu durumun da savunmada zafiyet yaratabileceği cihetle, aralarında menfaat çatışması bulunan sanıkların, savunmalarının farklı müdafiler tarafından üstlenilmesinin sağlanması gerekirken, mahkemece duruşmaya devam edilerek yazılı şekilde sanıklar hakkında mahkumiyet hükmü kurulması,
2- mala zarar verme ile birlikte işlendiği iddia edilen suçlardan beraat kararı verilmesi ve bu kararında kesinleşmesi karşısında;mala zarar verme suçunun, suç tarihi itibariyle uzlaşmaya tabi olduğu,bu itibarla uzlaşma hükümleri uygulandıktan sonra hüküm kurulması gerektiğinin gözetilmemesi,
Yasaya aykırı,sanıklar müdafiilerinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan sair yönleri incelenmeyen hükümlerin bu sebeplerden dolayı 5320 sayılı Yasanın 8/1. maddesi uyarınca uygulanması gereken 1412 sayılı CMUK.nun 321. maddesi gereğince BOZULMASINA, 06.02.2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy