MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ: Parada sahtecilik, dolandırıcılık
HÜKÜM: Mahkumiyet, beraat
Gereği görüşülüp düşünüldü:
1- Sanık hakkında dolandırıcılık suçundan kurulan hükümlerin incelenmesinde;
Mahkemece, kanıtlar değerlendirilip gerektirici nedenleri açıklanmak suretiyle verilen beraat kararları usul ve yasaya uygun bulunduğundan Cumhuriyet Savcısının suçun sabit olduğuna yönelik yerinde görülmeyen temyiz itirazının reddiyle hükümlerin ONANMASINA,
2- Parada sahtecilik suçundan kurulan hükme gelince;
Sanık hakkında TCK.nun 58. maddesi uygulanırken hükmolunan cezanın ikinci kez mükerrirlere özgü infaz rejimi ile çektirilmesine karar verilmesi gerektiğinin gözetilmemesi, aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, dosya içeriğine, toplanıp karar yerinde gösterilen ve değerlendirilen delillere, oluşa ve mahkemenin soruşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, suçun oluşumuna ve niteliğine uygun kabul ve uygulamasına, hukuka uygun, yasal ve yeterli olarak açıklanan gerekçeye göre sanığın lehe hükümlerin uyulanmasına yönelik temyiz itirazı yerinde görülmediğinden reddiyle hükmün ONANMASINA, 11.03.2019 gününde oybirliğiyle karar verildi.