MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Hükümlü veya tutuklunun kaçması
HÜKÜM: Hükümlülük
Gereği görüşülüp düşünüldü:
Yapılan yargılamaya, dosya içeriğine, toplanıp karar yerinde gösterilen ve değerlendirilen delillere, oluşa ve mahkemenin soruşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine,incelenen dosya kapsamına göre sanığın, yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddine, ancak:
Sanığın adli sicil kaydında yer alan Milas 1. Asliye Ceza Mahkemesi 2008/466 esas, 2009/101 karar sayılı ilamının tekerrüre esas alınması gerekirken, suç tarihinden sonra kesinleşen Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesinin 2013/90 esas, 2013/361 karar sayılı ilamındaki mahkumiyetinin tekerrüre esas alınması,
Yasaya aykırı ise de; yeniden yargılama yapılmasını gerektirmeyen bu hususun, 5320 sayılı Yasanın 8/1. maddesi uyarınca uygulanması gereken 1412 sayılı CMUK.nun 322. maddesi gereğince düzeltilmesi mümkün bulunduğundan, sanık hakkında kurulan hükümden TCK.nun 58. maddesinin uygulanmasına ilişkin bölüm çıkarılarak yerine “sanığın Milas 1. Asliye Ceza Mahkemesi 2008/466 esas, 2009/101 karar sayılı ilamı ile verilen 2 yıl 2 ay 7 gün hapis cezasının tekerrüre esas olduğu anlaşıldığından, sanık hakkında hükmolunan cezanın TCK.nun 58/6. maddesi gereği mükerrirlere özgü infaz rejimine göre çektirilmesine, cezanın infazından sonra denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına” ibaresinin yazılması suretiyle sair yönleri usul ve yasaya uygun olan hükmün DÜZELTİLEREK ONANMASINA, 10.04.2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy