MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması
HÜKÜM : Mahkumiyet
Gereği görüşülüp düşünüldü:
Sanığın, katılanın kredi kartından çekim yapılan 33 TL'lik ferdi kaza sigorta sözleşmesinin ilk taksiti olabileceğine dair savunmasına rağmen dosyaya herhangi bir sigorta poliçesini sunamaması karşısında savunmasına itibar edilmesinin mümkün olamayacağı,bu nedenle her ne suretle ele geçirdiği kredi kartı bilgilerini kullanarak mail order yöntemiyle para çekimi yapmak suretiyle TCK'nın 245/1. maddesinde yer alan banka ve kredi kartının kötüye kullanılması suçunu işlediği anlaşılmakla tebliğnamedeki 1 nolu bozma düşüncesine,
Sanığın 05.11.2014 günü savunmasının alındığı esnada ''katılanın zararını karşılarım'' beyanına rağmen katılanın 24.12.2014 günlü celsede zararının giderilmediğini belirtmesi karşısında; sanığın katılanın zararını giderme husunda talepte bulunmadığı, zarar miktarı da gözetildiğinde savunmanın alındığı tarih ile katılanın beyanının alındığı tarih arasındaki makul süre içerisinde de zararı ödeme girişiminde bulunmadığı anlaşıldığından tebliğnamedeki 2 nolu bozma düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Yapılan yargılamaya, dosya içeriğine, toplanıp karar yerinde gösterilen ve değerlendirilen delillere, oluşa ve mahkemenin soruşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, suçun oluşumuna ve niteliğine uygun kabul ve uygulamasına, hukuka uygun, yasal ve yeterli olarak açıklanan gerekçeye göre sanık müdafiinin verilen kararın usul ve yasaya aykırı olduğuna, olayın hukuki ihtilaf olduğuna, sanığın suç işleme kastı ile hareket etmediğine yönelik temyiz itirazları yerinde görülmediğinden reddiyle hükmün ONANMASINA, 17.10.2019 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy