MAHKEMESİ:İcra Hukuk Mahkemesi
DAVA TÜRÜ: Şikayet
Yukarıda tarih ve numarası yazılı Mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki davacı tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden Daire'ye gönderilmiş olup, dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya içerisindeki tüm belgeler okunup incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü:
K A R A R
... 15.İcra Hukuk Mahkemesi'nin 10.09.2012 tarih ve 2012/763 Esas, 2012/1090 Karar sayılı kararının borçlu tarafından temyiz edildiği, 21.02.2013 tarihinde davacının kimliği ekli dilekçesi ile davadan feragat ettiği anlaşılmaktadır. Davadan feragat geniş kapsamlı bir beyan olup HUMK'nun 95/1.maddesi gereğince kati bir hükmün neticelerini doğurur. Feragatin geçerliliği karşı tarafın muvafakatına bağlı değildir. Feragat beyanı etkisini onu yapanın tek yönlü irade beyanı ile gösterir. Bu durumda İcra Mahkemesi kararının davadan feragat hakkında Mahkemesince bir karar verilmek üzere bozulması gerekmiştir. (HGK'nun 20.09.1995 tarih 1995/12-661 E.763 K)
SONUÇ: Davacının davadan feragatı hakkında bir karar verilmek üzere Mahkeme kararının İİK'nun 366. ve HUMK'nun 428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, taraflarca HUMK'nun 388/4. (HMK m.297/ç) ve İİK'nun 366/3.maddeleri gereğince Yargıtay Daire ilamının tebliğinden itibaren ilama karşı 10 gün içinde karar düzeltme isteğinde bulunulabileceğine 07.03.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.