.........
Hüküm ve temyiz dilekçesi davalı ... adına Av....'ya tebliğ edilmiştir. Ne var ki; anılan vekil, davalı ...'in vekaletnamesini dosyaya ibraz etmediği gibi, yargılama sırasında da davalının vekili olduğunu açıklamamıştır. Bu nedenle, davalı ... ile Av. ... arasında vekalet ilişkisi bulunmamaktadır. Hal böyle olunca, davalı ... adına Av....'ya hüküm ve temyiz dilekçesi tebliği usulsüzdür.
Daire'nin önceki geri çevirme kararında "... Davalı ...'e hükmün ve temyiz dilekçesinin tebliğ edildiğine ilişkin tebligat parçaları dosya arasında bulunmamaktadır. Bu nedenle, anılan davalıya hükmün ve temyiz dilekçesinin tebliğ edilip edilmediğinin araştırılması, tebliğ edilmiş ise dosya arasına alınması; tebliğ edilmemiş ise, 7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun ilgili hükümleri uyarınca tebliğ edilerek temyiz ve temyize cevap sürelerinin beklenmesi... " istenilmiştir. Ne var ki, Mahkemece istenilen bu husus yerine getirilmeden, dosya Daire'ye geri çevrilmiştir.
Bu nedenle, davalı ...'e hükmün ve temyiz dilekçesinin tebliğ edilip edilmediğinin araştırılması, tebliğ edilmiş ise dosya arasına alınması; tebliğ edilmemiş ise, 7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun ilgili hükümleri uyarınca tebliğ edilerek temyiz ve temyize cevap sürelerinin beklenmesi, ondan sonra temyiz incelemesi yapılmak üzere geri çevrilmesi için dosyanın Mahal Mahkemesi'ne İADESİNE, 21.11.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
............
Full & Egal Universal Law Academy