MAHKEMESİ :İcra Hukuk Mahkemesi
DAVA TÜRÜ : Şikayet
Yukarıda tarih ve numarası yazılı Mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki temyiz eden tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden Daire'ye gönderilmiş olup, dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya içerisindeki tüm belgeler okunup incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü:
KARAR
Şikâyet eden üçüncü kişi vekili, ... . İcra Müdürlüğü’nün 2012/7050 sayılı takip dosyasında yapılan 18.12.2012 günlü hacze konu menkullerin üçüncü kişi şirkete ait olduğunu, bu eşyaların borçlu ile ilgisinin bulunmadığını belirterek haczin İİK’nun 99. maddesi uyarınca yapılmış sayılmasına karar verilmesini istemiştir.
Mahkemece dosya üzerinden yapılan inceleme sonucunda: “üçüncü kişinin iş akdinin 04.10.2012’de sona erdirildiğini iddia etmesine rağmen, hacizde ele geçen 06.10.2012 - 15.12.2012 tarihleri arasında altı adet faturanın borçlu adına düzenlendiği, haczin İİK’nun 96 ve 97. maddeleri uyarınca yapılmış sayılmasına yönelik memurluk kararında usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığı“ gerekçesi ile davanın reddine karar verilmiş; hüküm, üçüncü kişi vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içerisindeki bilgi ve belgelere, Mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp değerlendirilmesinde Usul ve Yasaya aykırı bir yön bulunmamasına, özellikle üçüncü kişinin ileri sürdüğü hususların ve kanıtların istihkak davasının yargılama aşamasında ele alınıp değerlendirilecek hususlar olmasına göre, davacı üçüncü kişi vekilinin yerinde görülmeyen tüm temyiz itirazlarının reddiyle Usul ve Yasaya uygun bulunan hükmün ONANMASINA, taraflarca HUMK'nun 388/4. (HMK m.297/ç) ve İİK'nun 366/3. maddeleri gereğince Yargıtay Daire ilamının tebliğinden itibaren ilama karşı 10 gün içinde karar düzeltme isteğinde bulunulabileceğine ve 24,30 TL peşin harcın onama harcına mahsubuna 18.06.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy