MAHKEMESİ:İcra Hukuk Mahkemesi
DAVA TÜRÜ: Şikayet
Taraflar arasında görülen ve yukarıda açıklanan davada yapılan yargılama sonucunda Mahkemece verilen davanın kabulüne dair karara ilişkin temyiz dilekçesinin, Dairemiz'in 07.04.2014 gün ve 2014/3203 Esas, 2014/6340 Karar sayılı ilamı ile reddine karar verilmişti. Davacı vekili tarafından süresinde kararın düzeltilmesi istenilmiş olmakla dosya incelendi gereği düşünüldü:
KARAR
5411 sayılı Bankacılık Yasası'nın 138. maddesine göre Fon ve Fon Bankaları hakkında 2004 sayılı İcra İflas Kanunu'nda yazılı tazminat ve para cezaları uygulanamaz.
Anılan maddede Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu'nda yer alan para cezalarının Fon ve Fon Bankaları hakkında uygulanmayacağına dair bir hüküm bulunmadığı gibi, bu yönde herhangi bir Yasa hükmü de mevcut olmadığından, şikayetçi ...'nun karar düzeltme isteminin reddi halinde, HUMK'nun 442/3. maddesi uyarınca para cezasından sorumlu tutulmasında yasaya aykırılık bulunmamaktadır.
O halde Dairemiz'in 07.04.2014 tarih ve 2014/3203 Esas 2014/6340 Karar sayılı ilamına yönelik tavzih isteminin reddine karar verilmelidir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle tavzih isteminin REDDİNE, HUMK'nun 440/III-1, 2, 3 ve 4. bentleri gereğince ilama karşı karar düzeltme yolu kapalı bulunduğuna, 21.02.2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy