MAHKEMESİ : ... Bölge Adliye Mahkemesi ... Hukuk Dairesi
DAVA TÜRÜ : İtirazın Kaldırılması ve Tahliye
İLK DERECE
MAHKEMESİ : Sarıkaya İcra Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasında görülen ve yukarıda açıklanan davada yapılan yargılama sonunda ... İcra Hukuk Mahkemesi hükmüne karşı, davalı vekili tarafından istinaf yoluna başvurulması sonunda ... Bölge Adliye Mahkemesi 15. Hukuk Dairesi'nce istinaf başvurusunun esastan reddine karar verilmiş, bu kez davalı vekilinin Bölge Adliye Mahkemesi kararını temyizi üzerine Dairece dosya incelendi, gereği düşünüldü. KARAR
26.9.2004 tarih ve 5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkındaki Kanuna paralel olarak 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu'nun temyiz ve karar düzeltmeye ilişkin hükümlerinde değişiklik yapan 18.3.2005 tarih ve 5311 sayılı Kanun ile İcra İflas Kanunu'na eklenen geçici 7.maddesine göre 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun temyize ilişkin hükümleri, Bölge Adliye Mahkemelerinin göreve başladığı 20.07.2016 tarihinden sonra verilen kararlar hakkında uygulanır.
2.3.2005 tarih ve 5311 sayılı Kanunun 25.maddesi ile değişik 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu'nun 364/2.maddesine göre temyiz yoluna başvurma ve incelemesi Hukuk Muhakemeleri Kanununa göre yapılır. 6100 sayılı HMK'nin 361/1 maddesi uyarınca mahkeme kararının tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içinde temyiz yoluna başvurulabilir.
Somut olayda, Bölge Adliye Mahkemesi kararı temyiz edene 29.06.2017 tarihinde tebliğ edildiği halde, temyiz dilekçesi belirli süre geçirildikten sonra 24.08.2017 tarihinde verilip kaydettirilmiştir.
5311 sayılı Kanunla değişik İİK'nin 364/2 maddesi ve 6100 sayılı HMK'nin 366.maddesinin göndermesi ile uygulanması gereken HMK'nin 35. maddesi uyarınca temyiz başvuru talebinin SÜRE AŞIMINDAN REDDİNE, istek halinde peşin harcın temyiz edene iadesine, 17.09.2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.