MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
DAVA TÜRÜ: Elatmanın önlenmesi
Taraflar arasında görülen ve yukarıda açıklanan davada yapılan yargılama sonunda Mahkemece, davanın kısmen kabulüne karar verilmiş olup hükmün davacı vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine, Dairece dosya incelendi, gereği düşünüldü.
KARAR
Davacı vekili, 7 ve 11 parsel sayılı taşınmazların müvekkil banka ile davalı arasında ... 22 Noterliğinin 23.06.2011 tarih, 09275 ve 09277 yevmiye numaralı düzenleme şeklindeki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi imzalandığını, davalının gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmediğini ve davalının temerrüdü nedeniyle satış protokollerinin 3. ve 4.maddesince ... 24.Noterliğinin 23.11.2011 tarih ve 7502 yevmiye numaralı ihtarnamesi ile söz konusu satış protokollerinin tek taraflı olarak feshedildiğini, protokolün 3.maddesinde temerrüt faiz oranının %39 olacağının kararlaştırıldığını ileri sürerek elatmanın önlenmesine karar verilmesini istemiştir.
Davalı, davaya cevap vermemiştir.
Mahkemece, davanın kısmen kabulüne karar verilmiştir. Karar, davacı vekili tarafından temyiz edilmiş
Dava; elatmanın önlenmesi ve ecrimisil istemine ilişkindir.
Mahkemece açılan davanın kısmen kabulüne, dava konusu olan ... İli ... İlçesi ... Mahallesi 134 ada 11 ve 132 ada 7 nolu parsellere davalı tarafça inşaat temelinin atılması suretiyle yapılan elatmanın önlenmesine ve taşınmazların boş olarak davacı tarafa davalı tarafından teslim edilmesine; 2.033,30 TL ecrimisilin 23.11.2011 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte, 1.219,98 TL ecrimisilin dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalıdan alınarak davacı tarafa ödenmesine, fazlaya ilişkin talebin reddine karar verilmiştir.Davacı vekili sadece hükmedilen ecrimisilin faizine yönelik temyizde bulunmuştur, bu bahisle temyize konu edilen husus karar tarihi itibarıyla temyiz sınırını geçmemektedir.
SONUÇ: 2013 yılı için miktar veya değeri 1.820,00 TL'yi geçmeyen kararlar kesin olduğundan, miktar yönünden temyiz dilekçesinin REDDİNE, HUMK'nun 440/III-1, 2, 3 ve 4. bentleri gereğince ilama karşı karar düzeltme yolu kapalı bulunduğuna, peşin harcın istek halinde temyiz edene iadesine, 14.05.2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy