MAHKEMESİ:Aile Mahkemesi
DAVA TÜRÜ: Babalığın Tespiti
Taraflar arasında görülen ve yukarıda açıklanan davada yapılan yargılama sonunda Mahkemece, davanın kısmen kabulüne karar verilmiş olup hükmün davacı vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine, Dairece dosya incelendi, gereği düşünüldü.
KARAR
Davacı dava dilekçesinde, davalının ... adlı çocuğunun babası olduğunun tespitine ve çocuk için 400 TL nafakaya hükmedilmesini istemiş; mahkemece, davanın kısmen kabulüne ...'nün ...'in çocuğu olduğunun tespitine ve ... için aylık 75 TL tedbir nafakasının karar kesinleşinceye kadar devamına, karar kesinleştiğinde aylık 100 TLye çıkartılarak iştirak nafakası olarak davalı babadan alınarak velayeten davacı anneye verilmesine dair verilen karar davacı tarafından nafaka miktarına yönelik temyiz edilmiştir.
Tarafların maddi durumlarının tespiti için yapılan araştırma sonucunda; davacının babasından kalan 300 TL maaşı olduğu, davalının ise evli olup bir çocuğunun bulunduğu fabrikada işçi olarak çalıştığı ve kendine ait bir evi olduğu anlaşıldığından, küçük yararına hükmedilen aylık 100,00 TL nafakanın günün ekonomik durumu dikkate alındığında yeterli olmadığı açıktır. Mahkemece, nafaka talebi tekrar değerlendirilerek yeterli bir miktar nafakaya hükmedilmesi gerektiğinin düşünülmemesi doğru görülmemiştir.
SONUÇ: Bu itibarla yukarıda açıklanan esaslar gözönünde tutulmaksızın yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsiz, temyiz itirazları bu nedenlerle yerinde olduğundan kabulü ile hükmün HUMK.nın 428. maddesi gereğince BOZULMASINA, taraflarca HUMK'nın 440/I maddesi gereğince Yargıtay Daire ilamının tebliğinden itibaren ilama karşı 15 gün içinde karar düzeltme isteğinde bulunulabileceğine, 10.04.2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.