(506 S. K. m. 79, 140/B)
506 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa muhalif harekette bulunmaktan sanık E. S.'in yapılan yargılanması sonunda; adı geçen kanunun 140/B maddesi gereğince 200 lira ağır para cezasıyla mahkumiyetine dair. Lüleburgaz Asliye Ceza Mahkemesinden verilen 29.3.1973 gün ve 1973/52 esas, 43 karar sayılı hükmün süresi içinde Yargıtay'ca incelenmesi C. Savcısı tarafından istenilmiş olduğundan dava evrakı C. Başsavcılığından tebliğname ile daireye gönderilmekle incelenerek gereği düşünüldü.
Kanunda her ay için işverene kurumun ayrı ihtar tebligatı yapması gerektiğine dair hükmün mevcut bulunmadığı gibi belli bir süreye de bağlanmamıştır. Kurum tebliğ yazısında prim bildirgeleri verilmemiş aylan ayrı ayrı göstermiş olmasına göre mahkemece ileri sürülen sebep 140 inci maddenin (B) bendinde yazılı suçun teşekkülüne etkili olmayacağı düşünülmeden 970 senesi Ocak ve Nisan aylarına ait prim bildirgesini vermemenin tek suç kabulüyle yazılı şekilde hüküm verilmesi,
Sonuç: Bozmayı gerektirmiş, C. Savcısının temyiz itirazları ve tebliğnamedeki bozma isteği bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebeplerden dolayı BOZULMASINA 17.11.1973 gününde oybirliği ile karar verildi.(¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy