(765 S. K. m. 80, 312)
Dava: Halkı kanuna itaatsizliğe tahrik etmek ve cürüm sayılan fiili övmekten sanık S. Y.'in yapılan yargılanması sonunda; Hükümlülüğüne dair İ. 2. Asliye Ceza Mahkemesinden verilen 02.05.1995 gün ve 412 esas, 301 karar sayılı hükmün süresi içinde Yargıtay'ca incelenmesi sanık vekili tarafından istenilmiş olduğundan dava evrakı C. Başsavcılığından tebliğname ile 08.02.1996 günü daireye gönderilmekle incelenip gereği düşünüldü:
Karar: Yerinde görülmeyen sair itirazların reddine. Ancak;
Sanığın Yazı İşleri Müdürü olduğu Alınteri adlı mevkutenin 11.07.1994 günlü. 26. sayısında yayımlanan yazının aynı tarihli özel sayısında bir kez daha yayımlanmasının yeni bir kasıtla işlenen ayrı suç oluşturmayacağı, tek suç kabulü ile TCK. nun 80. maddesinin de uygulanması ile yetinilmesi gerekirken iki bağımsız suç kabulüyle yazılı biçimde uygulama yapılması.
Sonuç: Bozmayı gerektirmiş sanık vekilinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebepden dolayı istem gibi BOZULMASINA, 04.03.1996 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy