(6136 S. K. m. 13)
Dava: 6136 Sayılı Kanuna aykırılık ve hürriyeti tahdit suçlarından sanıklar Yusuf Tuyluoğlu, Nesimi Akgül, Nuri Doğan'ın yapılan yargılanmaları sonunda; hürriyeti tahdit suçundan her üç sanığın hükümlülüğüne, 6136 Sayılı Yasaya muhalefetten sanık Nesimi Akgül'ün hükümlülüğüne ve zoralıma, sanık Yusuf Tuyluoğlu'nun beraatine, sanıkların TCK.nun 31. maddesi gereğince 3'er yıl kamu hizmetlerinden yasaklanmalarına dair Erzurum Ağır Ceza Mahkemesinden verilen 11.12.2000 gün ve 221 esas, 229 karar sayılı hükmün süresi içinde Yargıtay'ca CMUK.nun 318. maddesi gereğince sanıklar vekili tarafından duruşmalı inceleme isteğinde bulunulan dava evrakı C. Başsavcılığının 21.12.2001 günlü onama istekli tebliğnamesiyle dairemize gönderilmiş ve 8.5.2002 duruşma günü tayin edilerek incelenip gereği düşünüldü:
Karar: Yapılan duruşmaya, toplanıp karar yerinde gösterilen kanıtlara, mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kabul ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre sanık Nuri Doğan, Nesimi Akgül ve Yusuf Tuyluoğlu vekillerinin yerinde görülmeyen temyiz itirazları ile duruşmalı inceleme sırasında suç niteliğine, suçun kanıtlanmasına, soruşturmanın genişletilmesine ilişen sözlü ve yazılı savunmalarının reddiyle hükmün istem gibi ONANMASINA, 03.06.2002 gününde oyçokluğu ile karar verildi.
KARŞI DÜŞÜNCE: Babasının imam nikahı ile mağdureyi ikinci eş olarak eve getirip birlikte oturdukları evin alt bölümünde aynı evde oturmalarına sanık Nuri Doğan ile annesinin rıza göstermedikleri anlaşılmaktadır. Esasen bu durum da hukuka aykırı, ahlaka aykırı ve toplumun genel kabullerine aykırıdır.
Bu düşüncenin etkisi ile sanığın arkadaşı olan diğer iki sanıkla konuşup mağdureyi kendi babasının evine ikna ederek götürmek için gitmiş oldukları anlaşılmaktadır. Mağdurede yargılamada gelen şahısların sanık Nuri'nin ikinci eş olarak kalmasını kabul etmediğini söylemelerine üzülerek istemiyorsa bende giderim diye evden ayrıldım, otomobile bindim diye olayı anlatmış ve 5 dakika içinde babasının evine bırakmışlardır. Hazırlık aşamasında zorla götürüldüğünü söylediği mahkemede hatırlatıldığında mahkemedeki ifadesinin doğru olduğunu belirtmiştir. Bu oluş karşısında suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığı görüşündeyim. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy