(5237 S. K. m. 292)
Firar suçundan sanık Arif Çamur'un yapılan yargılanması sonunda; beraatına dair Sivas 1. Ağır Ceza Mahkemesinden verilen 3.5.2004 tarih ve 63 esas, 157 karar s. hükmün süresi içerisinde Yargıtay'ca tetkiki yerel C.Savcısı tarafından istenilmiş olduğundan dava evrakı C.Başsavcılığından tebliğname ile 15.9.2004 günü daireye gönderilmekle incelendi.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Gereği görüşülüp düşünüldü:
12.3.2004 günlü tutanak ve tanıkların hazırlık beyanlarına göre, sanığın hükümlü olarak bulunduğu açık cezaevinden firar etmek üzere ihata duvarından atladığı sırada görevli infaz koruma memuru İsmail Karakurt'un durumu fark edip sanığı ikna etmesi sonucu sanığın firardan vazgeçip teslim olduğunun saptanmasına göre; olayın tek görgü tanığı ve tutanak düzenleyicisi İsmail Karakurt'un dinlenmesi gerektiği gözetilmeden eksik inceleme ile yazılı biçimde hüküm kurulması,
Bozmayı gerektirmiş C.Savcısının temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebepten dolayı istek gibi BOZULMASINA, 17.10. 2005 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy