MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
Gereği görüşülüp düşünüldü:
Yerinde görülmeyen sair temyiz itirazlarının reddine ancak;
TCK.nın 245/1. maddesinde düzenlenen "banka veya kredi kartının kötüye kullanılması" suçunun mağduru kart sahibi olup, farklı ve birbirinden bağımsız suçların sübutu halinde kural olarak her bir suçun mağdur sayısınca oluşacağı dikkate alınarak; sanıkların 4 ayrı müştekiye ait farklı bankalardan verilmiş kredi kartlarını kullanmalarından ibaret eylemlerinin mağdur sayısınca TCK.nın 245/1. maddesine uyan suçu oluşturduğu gözetilmeden, sanıkların eylemlerinin tek suç olarak kabulüyle yazılı şekilde mahkumiyetlerine karar verilmesi,
Sanıkların, müşteki ... adına düzenlenmiş kredi kartı bilgileri ile birden fazla harcama yaptıkları anlaşılmakla; TCK.nın 245/1. madde ve fıkrası gereği tayin olunan cezadan TCK.nın 43. maddesi uyarınca artırım yapılması gerektiğinin gözetilmemesi aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, dosya içeriğine, toplanıp karar yerinde gösterilen ve değerlendirilen delillere, oluşa ve mahkemenin soruşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, suçun oluşumuna ve niteliğine uygun kabul ve uygulamasına, hukuka uygun, yasal ve yeterli olarak açıklanan gerekçeye göre sanık ... müdafiinin ve sanık ...’in delillerin mahkumiyete yeterli olmadığına , kararın usul ve yasaya aykırı olduğuna yönelik temyiz itirazları yerinde görülmediğinden reddiyle hükümlerin ONANMASINA, 17.05.2021 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy