(5680 S. K. Ek m. 2)
Dava: Basın yolu ile terör örgütünün açıklamasını yayınlamak suçundan sanıklar Ali Çelik Kasımoğulları ve Mehmet Çolak'ın yapılan yargılamaları sonunda; mahkumiyetlerine dair hükmün Yargıtay'ca incelenmesi sanıklar vekili tarafından istenilmiş olduğundan, dava dosyası C. Başsavcılığından tebliğname ile Daireye gönderilmekle, incelenerek gereği düşünüldü:
Karar: Yapılan duruşmaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, dava konusu yazının içeriğine, mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre sanıklar vekilinin yerinde görülmeyen sair itirazlarının reddine,
Ancak;
Sonuç: Hüküm tarihinden sonra 26.6.2004 tarihinde yürürlüğe giren ve 5680 sayılı Yasayı yürürlükten kaldıran 5187 sayılı Basın Yasasında mevkutenin kapatılması yaptırımının öngörülmemesi karşısında, mevkutenin kapatılmasına karar verilmesi bozmayı gerektirdiğinden, hükmün bu nedenle BOZULMASINA, bu cihetin yeniden duruşma yapılmaksızın CMUK. nun 322. maddesine göre düzeltilmesi mümkün bulunduğundan, hüküm fıkrasının 5 numaralı bendinde yer alan suç milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden 5680 sayılı Yasanın ek 2/1. maddesi gereğince bir gün geçici olarak kapatılmasına ibaresinin karardan çıkartılması suretiyle sair yönleri usul ve yasaya uygun olan hükmün tebliğnamedeki düşünceye uygun olarak düzeltilerek ONANMASINA, 25.01.2005 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy