Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Görevi yaptırmamak için direnme, mala zarar verme
Hüküm : 1- Görevi yaptırmamak için direnme suçuna ilişkin; TCK'nın 265/1, 62, 63, 50/1-a, 52. maddeleri uyarınca mahkumiyet, (3.000 TL Adli para cezası)
2- Mala zarar verme suçuna ilişkin; TCK'nın 152/1, 168/1, 62, 50/1-a, 52. maddeleri uyarınca mahkumiyet, (2.000 TL Adli para cezası)
Dosya incelenerek gereği düşünüldü:
1- Mala zarar verme suçundan kurulan hükme yönelik temyiz incelemesinde;
1412 sayılı CMUK'nın 305. maddesindeki temyiz sınırı ve hükmolunan para cezasının miktarı karşısında hükmün kesin olması nedeniyle sanığın temyiz isteğinin CMUK'nın 317. maddesi gereğince REDDİNE,
2- Görevi yaptırmamak için direnme suçundan kurulan hükme yönelik temyiz incelemesine gelince;
Hükümde temel cezanın "6 ay" yerine maddi hata sonucu "6 yıl" olarak olarak yazılması, mahallinde düzeltilebilir yazım hatası kabul edilmiştir.
Görevi yaptırmamak için direnme suçunun birden fazla jandarma görevlisine karşı cebir ve şiddet göstererek hukuksal anlamda tek bir fiil ile gerçekleştirilmesi nedeniyle aynı nev'iden fikri içtimaın koşulları gerçekleşmiş bulunduğundan, sanık hakkında anılan suçtan tayin olunan cezanın 5237 sayılı TCK'nın 43/2. maddesi ile arttırılması gerektiği gözetilmeden eksik ceza tayini aleyhe temyiz bulunmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre sanığın yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 20.02.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy