Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : 5816 sayılı Kanuna muhalefet, hakaret
Hüküm : 1- 5816 sayılı Kanunun 1, 2, TCK’nın 62, 53/1, 54/1. maddeleri uyarınca mahkumiyet, müsadere
2- TCK 125/1-3( a)-4, 129/3, 62. maddeleri uyarınca mahkumiyet
Dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanığın suç oluşturan kaba sövme niteliğindeki sözleri 6352 sayılı Kanunun geçici 1. maddesi kapsamında düşünce ve kanaat açıklaması olarak kabul edilemeyeceğinden; dosyanın 6352 sayılı Kanunun geçici 2/1. maddesi uyarınca hükmü veren mahkemeye gönderilmeyip incelenmesi gerektiği anlaşılmakla;
Adli sicil kaydına göre tekerrüre esas mahkumiyeti bulunan sanık hakkında TCK’nın 58. maddesinin uygulanmaması aleyhe temyiz bulunmadığından bozma nedeni yapılmamış, hakaret suçundan hüküm kurulurken TCK'nın 53/1. maddesi uygulanmamış ise de, madde ile düzenlenen hak yoksunluğunun kazanılmış hak teşkil etmemesi, güvenlik tedbiri niteliğinde bulunması nedeniyle hürriyeti bağlayıcı cezanın kanuni sonucu olarak her zaman uygulanması mümkün görülmüştür.
Bozmaya uyularak yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre sanık müdafiinin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükümlerin ONANMASINA, 08.09.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy