Mahkemesi :Sulh Ceza Mahkemesi
Suç : Hükümlünün kaçması
Hüküm : TCK'nın 292/1, 62, 53/1, 58/6-7. maddeleri uyarınca mahkumiyet
Dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Gerekçeli karar başlığında ve iddianamede suç tarihinin "02.09.2013" yerine "29.08.2013" olarak gösterilmesi mahallinde düzeltilebilir yazım hatası kabul edilmiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre sanığın yerinde görülmeyen diğer itirazlarının reddine, ancak;
Sanık hakkında uygulanan kanun ve maddesinin 5275 sayılı Kanunun 105/A maddesinin sekizinci fıkrası yollamasıyla TCK'nın 292/1. maddesi yerine, doğrudan TCK'nın 292/1. maddesi olarak gösterilmesi,
Kanuna aykırı olup, hükmün bu nedenle BOZULMASINA, bu hususun yeniden yargılama yapılmaksızın CMUK'nın 322. maddesine göre düzeltilmesi mümkün bulunduğundan, hükmün 1. paragrafında 5237 sayılı TCK'nın ibaresinden önce gelmek üzere “5275 sayılı Kanun'un 105/A maddesinin sekizinci fıkrası yollamasıyla” ibaresinin eklenmesi suretiyle diğer yönleri usul ve kanuna uygun bulunan hükmün DÜZELTİLEREK ONANMASINA, 02.04.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy