(506 S. K. m. 26)
Dava: Davacı, iş kazasından doğan maddi ve manevi tazminatın ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm, süresi içinde taraflar avukatınca temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1- ....
2- Davacı, 29.12.1984 tarihinde geçirdiği iş kazası sonucu %100 oranında malul kalmıştır. Bilirkişi raporunda işverenin olayda tamamen sorumlu oludğundan söz edilmişse de, bunun %100 oranında kusuru ifade edeceği açıklanmamıştır. Buna rağmen mahkemenin davalıyı %100 kusurlu kabul ederek hüküm tesisi isabetli değildir. Bu itibarla öncelikle kusur durumuna bir açıklık getirilmek gerekir.
3- Kabule göre de; olay ve dava tarihleri, manevi tazminatın niteliği ve diğer özel haller nazara alındığında 10.000.000 TL manevi tazminatın fazla olduğunun kabulü icabeder.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda gösterilen nedenlerle BOZULMASINA, 30.12.1987 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy