(1475 S. K. m. 26)
Dava: Davacı, jestiyon ikramiyesinin ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1. Dosyadaki yazılara, toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2. Davacı 4.11.1994 tarihinde emekli olmak suretiyle işyerinden ayrılmış olup, 1994 yılı için çalıştığı süreye göre jestiyon primi isteğinde bulunmuştur. Mahkemece 1994 yılının tamamında davacının çalıştığı kabul edilerek hüküm kurulmuştur ki; bu durum istekle bağlılık kuralına ve dosyadaki olgu ve verilere aykırıdır. Bilirkişi kıstelyevmli olarak da hesaplama yapmıştır. Bu durumda çalışma süresine göre yapılan hesaplama dikkate alınarak hüküm kurulmalıdır.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda gösterilen nedenle BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 16.10.1997 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy