(4857 S. K. m. 17, 32) (1475 S. K. m. 14)
Dava: Davacı, ihbar ve kıdem tazminatı, ikramiye ve ücret alacağının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir. Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır. Hüküm, süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1-) Dosyadaki yazılara, toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2-) Davalı daha sonra ibraz ettiği bazı kayıtlarda davacıya ait ücret ve ikramiye alacaklarının
Bankasına yatırdığını beyan ettiği bu hususun bankadan sorulması gerektiği savunulmuş olmakla bu savunma ödeme hususunu içeren itiraz mahiyetinde olup her zaman ileri sürülebileceği dikkate alındığında incelenmesi gerektiği sonucuna varılmaktadır.
Davalının yazılı dilekçesindeki aylara ait ilgili bankaya yapılan ödemeler sorulup davacıya ait talep konusu alacaklarla ilgili bir ödemenin bulunup bulunmadığı araştırılarak sonucuna göre bir karar vermek gerekirken eksik inceleme ile yazılı şekilde hüküm kurulması hatalı olup bozmayı gerektirmiştir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda gösterilen sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 17.03.2004 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy