(1475 S. K. m. 13, 14, 35, 42, 54)
Dava: Davacı, kıdem, ihbar tazminatı, fazla mesai, yıllık izin ücreti ile bayram parasının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1. Dosyadaki yazılara toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2. Davacının açtığı davadan önce Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne verdiği dilekçede moral bozukluğu içinde işten ayrılma dilekçesi verdiğini beyan ettiği, vefatı üzerine de davaya devam eden mirasçıların bu dilekçeye itiraz etmedikleri ve söz konusu dilekçenin dosya içinde mevcut olduğu görüldüğü halde bu belge hiç değerlendirilmeden hüküm kurulmuş olması hatalıdır. Bölge Çalışma Müdürlüğü raporunda da davacının işten kendi isteğiyle ayrıldığının belirtildiği görüldüğünden kıdem ve ihbar tazminatı isteklerinin kabulüne karar verilmesi doğru değildir.
3. Dosyadaki bilgi ve belgelerden davacının haftalık çalışma süresinin 48 saat olduğu anlaşıldığı, bu durumda haftada 3 saat fazla çalışma yaptığının kabulü gerektiği halde yanlış değerlendirme sonucu günde 3 saat fazla mesai alacağına da hükmedilmesi hatalı olup bozmayı gerektirmiştir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 01.12.2003 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy