(4857 S. K. m. 32, 41, 46, 47)
Dava ve Karar: Davacı, fazla mesai, vardiya primi ile ulusal bayram ve genel tatilgündeliklerinin ödetilmesinekarar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi Y. T. tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
1- Dosyadaki yazılara toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2- Davacının 10 saatten fazla süren ve 18-08 saatleri arasında gerçekleşen çalışmalarında bir saat ara dinlenme kullandığı kabul edilmiştir. Davacının yaptığı koruma güvenlik görevinin niteliğine ve dairemizin kökleşmiş uygulaması ile 2007/32048 E, 2008/31816 sayılı kararına göre 1,5 saat ara dinlenme yerine bir saat kullandığının kabul edilmesi yerinde değildir.
3- Hükmolunan tüm alacaklara dava tarihinden itibaren faiz yürütülmesine karar verilmiştir. Islahla arttırılan miktarlara ıslah tarihinden itibaren faize karar verilmesigerekirken yazılı şekilde hüküm kurulmasıhatalıdır.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 19.10.2009 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy