MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK (İŞ) MAHKEMESİ
DAVA:Davacı, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, kötüniyet tazminatı, manevi tazminat, fazla mesai ücreti ve yıllık izin ücreti alacaklarının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde taraflar avukatlarınca temyiz edilmiş olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Y A R G I T A Y K A R A R I
A) Davacı İsteminin Özeti:
Davacı, iş sözleşmesinin işverence haksız olarak feshedildiğini ileri sürerek, kıdem ve ihbar tazminatı ve bir kısım işçilik alacaklarını istemiştir.
B) Davalı Cevabının Özeti:
Davalı, davanın reddini istemiştir.
C) Yerel Mahkeme Kararının Özeti:
Mahkemece, toplanan kanıtlar ve bilirkişi raporuna dayanılarak, davanın kısmen kabulüne karar verilmiştir.
D) Temyiz:
Kararı taraflar temyiz etmiştir.
E) Gerekçe:
1- Dosyadaki yazılara toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, tarafların aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan diğer temyiz itirazlarının reddine,
2- Somut olayda, yerel mahkemece davacının kıdem ve ihbar tazminatı istemi, davacının verdiği istifa dilekçesi nedeniyle reddedilmiştir.
Davacının istifa dilekçesinin” Otelinize 22.05.2003 tarihinde başladım. Özel sebeplerden dolayı otelinizden ayrılmak istiyorum. “ şeklinde olduğu, davacının işe girişinin belirtildiği ancak ne zaman ayrıldığının belli olmadığı, davacı tanığı ...'nun da işe girerken bu şekilde tarihsiz istifa dilekçesi alındığını beyan etmesi karşısında, istifa olgusuna dayanılamayacağı davacının kıdem ve ihbar tazminatının kabulü yerine reddi bozmayı gerektirmiştir.
F) Sonuç:
Temyiz olunan kararın, yukarıda yazılı nedenlerden dolayı BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine 27.06. 2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.