MAHKEMESİ:İŞ MAHKEMESİ
DAVA:Davacı, fazla mesai ücreti, ulusal bayram ve genel tatil ücreti ile yıllık izin ücreti alacaklarının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde davalılardan Trakya Üniversitesi Rektörlüğü avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Y A R G I T A Y K A R A R I
A) Davacı İsteminin Özeti:
Davacı, iş sözleşmesinin emeklilik nedeniyle sona erdiğini ileri sürerek fazla mesai, ulusal bayram genel tatil ile yıllık izin ücreti alacaklarını istemiştir.
B) Davalı Cevabının Özeti:
Davalılar, davanın reddini istemiştir.
C) Yerel Mahkeme Kararının Özeti:
Mahkemece, bozma ilamı doğrultusunda davalı tarafından dosyaya sunulan devam çizelgeleri dikkate alınarak bilirkişi incelemesi yaptırılmış; davalı Rektörlüğün İş Yasasının 6. Maddesi gereğince işçilik alacaklarından davalı şirketler ile birlikte müştereken ve müteselsilen sorumlu olduğu gerekçesiyle davanın kısmen kabulüne karar verilmiştir.
D) Temyiz:
Kararı davalılardan Trakya Üniversitesi Rektörlüğü temyiz etmiştir.
E) Gerekçe:
Bozma ilamının gereği yerine getirilmeyerek ek klasörde yer alan 2007-2008 ve 2009 Yılına ait tim takip çizelgeleri değerlendirilmeksizin sadece ana dosyada bulunan ve 2009 Yılına ait olan takip çizelgeleri değerlendirilerek kurulan hüküm hatalı olup bozmayı gerektirmiştir.
F) Sonuç:
Temyiz olunan kararın, yukarıda yazılı sebepten dolayı BOZULMASINA, 12.12.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy