MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK (İŞ) MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: ALACAK
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen kararın, temyizen incelenmesi davacı vekili tarafından istenilmekle, temyiz taleplerinin süresinde olduğu anlaşıldı. Dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
YARGITAY KARARI
Davacı vekilinin salt vekalet ücretine yönelik temyiz incelemesinde;
Davada 400,00 TL.nin reddedilmesi karşısında davalı lehine karar tarihinde yürürlükte bulunan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nin 13/2. maddesi uyarınca 400,00 TL. vekalet ücretine hükmedilmesi gerekirken davalı lehine maktu vekalet ücretinin takdir edilmesi hatalı olup, bozma sebebi ise de,bu yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılamayı gerektirmediğinden hükmün 6100 sayılı HMK.nın geçici 3/2. maddesi yollaması ile HUMK.nun 438/7. maddesi uyarınca düzeltilerek onanmasına karar vermek gerekmiştir.
SONUÇ:
Hüküm fıkrasının 6 numaralı bendindeki "...1.800..." rakamının çıkartılarak, yerine "...400,00..." rakamının yazılmasına, hükmün bu şekilde DÜZELTEREK ONANMASINA, 02.04.2019 tarihinde oybirliği ile karar verildi .