MAHKEMESİ :İŞ MAHKEMESİ
Yerel mahkemenin yukarıda tarih, esas ve karar numarası belirtilen kararın temyiz incelemesi sonucunda Dairenin 28/03/2017 günlü ve 2016/8339 Esas 2017/5308 Karar sayılı ilamıyla ONANMASINA karar verilmiştir.
Davalılardan ... avukatınca kararın maddi hataya dayandığı gerekçesi ile ortadan kaldırılması istenilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
Y A R G I T A Y K A R A R I
1-Davalı ... vekilinin Dairemiz kararına yönelik maddi hata nedeniyle kararın düzeltilmesi talebi üzerine yerel mahkemece 01.06.2017 tarihli ek karar ile isteğin reddine karar verilmiştir. Sözü edilen red kararı davalı ... vekili tarafından yasal süresi içinde temyiz edilmiştir. Davalı vekilinin maddi hata nedeniyle karar düzeltme talebi Dairemiz kararına yönelik olmakla, isteğinin yerinde olup olmadığının değerlendirilmesi yerel mahkemeye ait olmayıp, bu konuda Yargıtay tarafından karar verilmesi gerektiğinden, sözü edilen ek kararın ORTADAN KALDIRILMASINA karar verilmiştir.
2-Dosya içeriğine göre, Dairemizce temyiz incelemesi sonucunda verilen kararda maddi hata saptanamadığı gibi, maddi hataya dayandığı ileri sürülen hususun hukuki takdire ilişkin olduğu ve İş Mahkemeleri Kanununun 8.maddesi gereğince iş mahkemelerinin kararları ile ilgili Yargıtay kararlarına karşı karar düzeltme istenemeyeceği de dikkate alınarak dilekçesinin REDDİNE, 05/10/2017 gününde oybirliği ile karar verildi.